Hoe lang gaat een CV-ketel mee?

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Na duizenden branduren doen veel cv-ketels het nog wel, maar werken ze minder zuinig en is de kans op storingen groter. Een cv-ketel kunt u vergelijken met andere gebruiksvoorwerpen.

Welke CV-Ketel is geschikt voor mijn woning?

Elke woning vraagt om een andere CV-ketel. Woldhuis kunt u verschillende CV-ketels aanbieden. Ieder met zijn eigen unieke eigenschappen. Bel ons gerust op 022631737 voor de mogelijkheden.

Kan ik op meerdere plekken warm water krijgen met mijn CV-ketel?

Als de cv-ketel voldoende warmwatercapaciteit heeft, is dat geen probleem. Echter, kan het ook aan de waterdruk liggen. Die is niet overal gelijk. Natuurlijk kunnen wij dit dan alsnog in orde maken met een aantal aanpassingen. Bel even met ons om het zeker te weten: 022631737.

Wat is een HR-ketel?

HR staat voor ‘hoog rendement’. Een HR ketel is dus simpel gezegd een CV-ketel met een hoog rendement.

Wat is het verschil tussen een gewone CV-Ketel en een HR-Ketel?

Een HR-ketel heeft een veel hoger rendement. Een HR-ketel mag pas zo heten als hij een rendement heeft van minimaal 107%. De HR-ketel gebruikt naast aardgas zeer efficiënt ook de restwarmte van het verbrandingsproces. Daardoor komt het rendement ‘technisch’ hoger dan 100% uit.

Een HR-ketel verdient zichzelf sneller terug een gewone cv-ketel. Logischerwijs omdat de HR-ketel veel zuiniger is met energie. Voor installatie van een HR-ketel is behoudens een rookgasafvoer ook een afvoermogelijkheid voor condenswater nodig.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.